Tarifeler
Fiyatlarımız
Kullanımlarınız Aşağıdaki Şekilde Ücretlendirilir.DC Soket Tarifesi
Soket Tipi | Fiyat |
---|---|
CCS2 | 9,95 (KDV Dahil) |
AC Soket Tarifesi
Soket Tipi | Fiyat |
---|---|
Tip 2 | 7,19 (KDV Dahil) |
Aracınızı seçin
Net Batarya: ??kWh
Not: Şarj süreleri, aracınızın batarya şarj kapasitesine göre değişebilmektedir.DC İLE DOLUM SÜRESİ
DC şarj üniteleri şarj süresi esnasında harici bir dönüştürücüye ihtiyaç duymayan istasyonlardır. Dönüştürücü, doğrudan DC şarj ünitesinin içinde bulunur ve bu sayede yüksek akımları kullanarak elektrikli aracınızı hızlı bir şekilde şarj etme olanağı sunar.
Elektrikli Araç Şarj Süresi Hesaplama Aracı
Elektrikli araçların şarj süreleri, kullanıcılar için büyük bir öneme sahiptir. Elektrikli araç şarj süresi hesaplama, aracın kaç saatte şarj olacağı ve hızlı şarj süresi gibi detaylar; günlük kullanımda karşılaşılan önemli konulardır.
Elektrikli araç kaç saatte şarj olur, hızlı şarj süresi ne kadar gibi tüm soruların yanıtları için Estasyon şarj süresi hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Aracınızın model ve marka bilgilerini girerek AC ve DC şarj sürelerini anında görebilir, bu sayede günlük yaşantınızı daha etkili bir şekilde planlayabilirsiniz.
Şarj Süresi Nasıl Hesaplanır?
Elektrikli araç şarj süresini hesaplamak için temel faktörler; aracın modeli, üretim yılı ve markası ile birlikte batarya kapasitesidir. Elektrikli bir aracı şarj etmek için gereken süre, pil boyutuna ve şarj hızına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Batarya kapasiteniz doğrultusunda ise elektrikli araba ne kadar sürede şarj olur öğrenebilirsiniz. Elektrikli araç şarj süresi aşağıdaki şekilde hesaplanmaktadır.
Şarj Süresi (saat) = Batarya Boyutu (kWh) / Şarj Cihazı Gücü (kW)
İlk adım olarak, aracın kilovatsaat (kWh) cinsinden batarya kapasitesini belirlemek gereklidir. Bu bilgi, aracın net batarya değerini ortaya koyar. Daha sonra, belirlenen batarya kapasitesine dayanarak, kullanıcı aracının şarj süresini hesaplayabilir. Bu süre, şarj hızıyla da ilişkilidir. Elektrikli araç sahipleri, pil boyutları ve şarj hızları hakkında bilgi sahibi olarak, araçlarını daha etkili bir şekilde yönetebilir ve şarj planlaması yapabilirler. Bu sayede, elektrikli araç sahipleri, günlük yaşamlarını düzenlerken şarj sürelerini dikkate alarak daha rahat bir kullanım sağlayabilirler.
Estasyon elektrikli araba şarj süresi hesaplama aracını kullanarak AC ve DC şarj üniteleri ile şarj süresini kolayca hesaplayabilirsiniz.
Elektrikli Araç Kaç Saatte Şarj Olur?
Elektrikli oto şarj süresi; şarjların nerede yapıldığı, nasıl bir şarj ünitesinin kullanıldığı ve hangi tip istasyonun tercih edildiğine bağlı olarak farklılık gösterir. Ayrıca elektrikli araç şarj süreleri, şarj istasyonlarında kullanılan akım tipi ile ilişkilidir. Hızlı şarj istasyonu olarak bilinen istasyonlar DC tip istasyonlar ile bataryayı yüzde 80 şarj etmeniz ortalama 30-40 dakika sürmektedir.
“Elektrikli araç kaç dakikada şarj olur?” sorusunun cevabı, akünün boyutu, şarj istasyonunun çeşidi ve elektrikli aracın aküsünün yaşı ile ilişkilidir. Bu faktörler, aracınızı şarj etmenin ne kadar süreceğini etkileyebilir. Ayrıca pil ne kadar büyük olursa, tamamen şarj olması da o kadar uzun sürer. Halka açık elektrikli araç şarj istasyonları genellikle ev tipi duvar kutularından veya özel ev tipi şarj cihazlarından daha hızlı bir şarj oranı sağlar. Aracınızın şarj süresini hesaplamak web sitemiz üzerinden gerekli bilgileri girdiğiniz takdirde oldukça pratik bir sürece sahiptir. Ayrıca hem AC hem de DC istasyonları üzerinden elektrikli aracınızın ne kadar sürede şarj olabileceğini kolayca öğrenebilirsiniz.
AC Şarj Ne Kadar Sürer?
AC şarj üniteleri, genellikle 3 kW – 22 kW arasında enerji sağlamaktadır. Araç üzerindeki dönüştürücü ile bataryayı şarj eder. Aracınızın içindeki dönüştürücünün kapasitesine bağlı olarak şarj hızı değişiklik göstermektedir. AC şarj ile bataryayı %80 şarj etmek için ortalama olarak 4 saat gerektiğini söylemek mümkün.
DC Şarj Ne Kadar Sürer?
DC şarj üniteleri, şarj süreci boyunca harici bir dönüştürücüye ihtiyaç duymayan istasyonlar olarak bilinir. Burada dönüştürücü, direkt olarak DC şarj ünitesinin içinde bulunur. Bu sayede yüksek akım kullanarak elektrikli aracınızı hızlı bir şekilde şarj etme olanağınız olur.
Hızlı şarj ne kadar sürer? Hızlı DC şarj ile elektrikli araç şarj dolum süresi yaklaşık 40 Dk.’ da tamamlanabilir. Ancak bu seçenek, yalnızca kamuya açık şarj istasyonlarında mevcuttur.
Estasyon Elektrikli Araç Şarj Fiyatları ve Şarj Süresi Hesaplama
Estasyon olarak elektrikli oto şarj sürecini en güvenilir ve kısa sürede sunuyoruz. Ayrıca uygun fiyatlı şarj dolum hizmetimizin yanı sıra elektrikli araba şarj süresi hesaplama aracımız ile AC ve DC şarj dolum sürelerini ayrı ayrı görebilmektesiniz. Elektrikli araç şarj fiyatlarını da yine aynı sayfamız üzerinden görebilirsiniz. Şarj süreci hesaplamak için geliştirdiğimiz araç üzerinden ise araç modelinizi ve araç markanızı belirterek şarj dolum sürecinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Estasyon olarak temel amacımız, yüksek teknoloji ve güvenilir çözümlerle evlerden işyerlerine, site otoparklarından benzinliklere kadar geniş bir yelpazede elektrikli araç şarj istasyonları kurulumu yapmaktır. Elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu ve Estasyon Türkiye elektrikli araç şarj istasyonları ile kesintisiz ulaşımı desteklemekteyiz. Elektrikli araç sahiplerine sorunsuz ve etkili bir şarj deneyimi sunarak, sürdürülebilir ulaşımın önündeki engelleri azaltmayı hedeflemekteyiz.
Yardıma mı ihtiyacınız var?