Elektrikli Araç Üreten Firmalar 2024

Elektrikli Araba Üreten Markalar Hangileri

Sayıları giderek artan elektrikli araba markaları artık tüm yollarda görülebilecek kadar yaygın. Bu markaların çoğu, geleneksel içten yanmalı araç üretimiyle sektöre giren ve sonrasında elektrikli araç üretmeye başlayan markalar. Ancak listemizde doğrudan elektrikli araç üreterek faaliyetine başlayan markalar da var.  

togg

Togg

Türkiye’nin devamlılık arz eden ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG, sektöre doğrudan elektrikli araç üreterek giren markalardan biri. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu kelimelerinin baş harflerinden oluşan bu marka, T10X modeli ile ilk kez sahneye çıktı. Çalışmalarına 2018 yılında başlanılan ve 2023 yılında yollarda görülmeye başlanan TOGG’un yeni elektrikli modelleri de çok yakında yollarda olacak. 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı paket seçeneği ile sunulan TOGG T10X, lityum iyon bataryaları sayesinde DC Şarj ünitesi ile yarım saat gibi kısa bir süre içerisinde şarj edilebilen gelişmiş teknolojiye sahip bir araç. Aynı zamanda da Türkiye’de 2023 yılında en çok satılan elektrikli otomobiller listesinde ikinci sırada. 

elektrikli araç üreten firmalar

Tesla

Elektrikli araba markaları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Tesla, bu sektörün öncülerinden biri. Amerikalı girişimci Elon Musk tarafından kurulan ve yalnızca elektrikli araç üreten Tesla, 2023 yılında Türkiye’de en çok satılan elektrikli araç markası. Türkiye pazarına giriş yaptığı Model Y ile diğer markaların toplamından daha fazla satış rakamına ulaşan marka, aynı zamanda pazarın fiyat bakımından en rekabetçi firmaları arasında. 

elektrikli araba markaları

Renault

Fransız kökenli çokuluslu otomobil firması olan Renault, Türkiye’de en çok satan markalardan biri. 110 yılı aşan geçmişiyle içten yanmalı motorlu araç sektörünün devlerinden biri olan Renault, elektrikli araç sektöründe de zaman kaybetmeden yerini almayı başardı. Marka, elektrikli araç üreten firmalar arasına, iki öncü model ile giriş yaptı. Bunlardan biri SUV kategorisindeki Renault Megane e-Tech, diğeri ise Clio’ya benzerliğiyle öne çıkan Renault Zoe. Aynı zamanda Renault, Türkiye’de en çok satılan 10 elektrikli araç modelinin yer aldığı listeye iki modeliyle de girebilen iki markadan biri. 

Skywell

Çinli teknoloji devi Skyworth tarafından üretilen Skywell markası, Türkiye’ye ET5 modeli ile giriş yaptı. Estetik görünümü ve rekabetçi fiyatlarıyla kısa sürede piyasada kendine yer edinen Skywell, 2023 Eylül ayına kadar 1421 araç satışı gerçekleştirdi. Bu sayede de en çok satılan elektrikli otomobiller arasında beşinci sırada yer aldı. Firmanın 2024 yılı hedefleri içerisinde Türkiye’de elektrikli araç batarya geliştirme ve üretme tesisi kurmak da var. 

Opel

160 yılı aşan bir geçmişe sahip olan Alman otomotiv devi Opel, daha yarışın başında elektrikli araç firmaları arasındaki yerini almayı başardı. Renault ile birlikte iki elektrikli otomobil modelini de çok satılanlar listesine sokmayı başaran Opel, son derece modern tasarımlarıyla da dikkatleri üzerine toplayan markalardan biri. SUV kategorisindeki Opel Mokka ve hatchback kategorisindeki yeni Opel Corsa ile elektrikli sürüş keyfini müşterileriyle buluşturan Opel, gelecek yıllarda daha fazla model ile pazar hacmini büyütmek isteyen markalardan.

Volvo

Sağlamlığı ile saygınlık kazanan bir otomobil markası olan Volvo, 1927 yılında İsveç’te kuruldu. Tüm modellerinde güvenliği ve sağlamlığı ön plana alan Volvo, 2010 yılında Çinli otomobil üreticisi olan Geely’ye satıldı. C40, XC40, EX30 ve EX90 olmak üzere 4 farklı SUV modelle elektrikli araç üreten firmalar listesine dahil olan Volvo, yalnızca XC40 modeli ile çok satılanlar listesinde yer almayı başardı. Tamamen elektrikli olan bu SUV, 2023’ün 9 aylık süresinde 953 adet satıldı. 

Türkiye'de Üretilen Elektrikli Araçlar Hangileri?

Türkiye’ de elektrikli araba üretiliyor mu? Evet, elektrikli araç sektörünün neredeyse başlarında sektöre dahil olan Türkiye, TOGG marka yerli otomobil ile üretici markalar arasında. Türkiye’de üretilen bu marka, iç pazar taleplerinin karşılanmasıyla birlikte ihracata da başlayacak. 

Türk markası olmayan, ancak Türkiye’de önemli ölçüde otomobil üretimi yapan Ford markası da Türkiye’deki elektrikli araç üreten firmalar arasında. Ford Otosan olarak bilinen ve Koç grubu bünyesinde üretim yapan bu marka da Türkiye’ye elektrikli araç pazarında önemli bir yere taşıyor. 

Türkiye’nin elektrikli otomobil üreticileri için dolaylı yoldan sunmuş olduğu ÖTV muafiyeti, pek çok üretici markanın da gözünü buraya çevirmesine neden oldu. Ayrıca yeni yatırımlar için sağlanan arazi desteği başta olmak üzere pek çok destek de elektrikli araç üreticilerinin Türkiye’yi yatırımları için hedef ülke seçmelerinde önemli bir etken. Başta Tesla olmak üzere, yakın gelecekte marka bazında Türkiye’de üretilen elektrikli araçlar konusunda bir çeşitliliğin yaşanması kaçınılmaz.

Estasyon şarj istasyonları, her çeşit marka ve model elektrikli araçlar ile uyumlu olarak tasarlanmıştır. Bu, farklı elektrikli araç sahiplerinin Estasyon şarj istasyonlarını kullanarak araçlarını şarj etmelerini sağlar, böylece çeşitlilik gösteren elektrikli araçlara sahip kullanıcılar için güvenilir bir şarj çözümü sunar. Estasyon, elektrikli araç sahiplerine geniş bir yelpazede uyumluluk sunarak sürdürülebilir ve erişilebilir bir şarj altyapısı oluşturmayı hedeflemektedir.

Elektrikli araç şarj istasyonu bayiliği almak veya işyerine ve eve elektrikli araç şarj istasyonu kurdurmak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

 

Etiket: Elektrikli araç üreten firmalar

Yorum Yap

Paylaşımlarınız bizim için değerli, lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Estasyon ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişime geçin.