Elektrikli Araç Alınır mı?

Elektrikli araçlar hızla yaygınlaşıp, benzinli ve dizel araçların yerini almaya başladı. Buna rağmen yeni bir araç almayı düşünenler için elektrikli araç alınır mı sorusu halen daha yanıtı en çok merak edilen sorular arasında. Bir yandan elektrikli araçlara dair anlatılan ve şehir efsanesi haline gelmiş olan olumsuzluklar; öte yandan elektrikli araçların sağladığı avantajlar ile kullanışlılıkları pek çok insan için ciddi bir ikilem nedeni. Ancak doğru bir ön araştırma yapıldığı zaman elektrikli araba alınır mı sorusu için, tatmin edici olumlu bir yanıta ulaşılabilir.

Elektrikli Araç Alırken Bunlara Dikkat Edin

Günümüzde elektrikli otomobil üreten marka sayısı oldukça fazla. Bir yandan benzin ve dizel motorlu araç üreticilerinin bu alanda da başlayan yoğunlaşmaları, öte yandan yalnızca elektrikli araçlar ile piyasaya çıkan çok sayıda markanın olması, elektrikli araç almak isteyenlere çok sayıda alternatif sunuyor. Ancak elektrikli araç alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Sonradan pişmanlık yaşamamak için elektrikli araba alma aşamasında aşağıdaki noktaların göz önünde bulundurulması önerilir: 

Fiyat

Elektrikli araç almak isteyenler için alternatifler oldukça fazla. Popüler markalardan, hiç duyulmamış markalara kadar geniş bir yelpazede, her bütçeye uygun elektrikli araç bulabilmek mümkün. Ancak fiyat kadar performansın ve teknik özelliklerin de dikkate alınması son derece önemli. Yalnızca fiyata göre seçim yapmak, sonrasında çeşitli pişmanlıkların yaşanmasına neden olabilir. 

Vergi Oranları

Elektrikli araç alırken, aracın motor gücüne bağlı olarak düzenlenen farklı vergi dilimleri bulunur. Mevzuatta yapılacak değişiklikler ile bu vergiler de zaman zaman farklılaşabilir. Vergi oranlarındaki artışlar ya da düşüşler, aracın fiyatını da doğrudan etkiler. Bu yüzden alınması planlanan elektrikli aracın motor hacmi ve hangi vergi dilimine girdiği gibi bilgilerin de öğrenilmesi gerekir. 

İlginizi çekebilir: Elektrikli araçların yıllık vergileri ne kadar?

Batarya Kapasitesi

Elektrikli araç alınır mı sorusuna yanıt arayan bireyleri en çok düşündüren konulardan biri, bu araçlarla gidebilecekleri mesafe. Pek çok insan uzun yolculuklarda zorlanacakları, hatta yolda kalabilecekleri gibi bir önyargıya sahip. Batarya kapasitesi ile aracın gidebileceği maksimum menzil doğrudan ilişkili. Bu yüzden de batarya kapasitesi yüksek bir araç tercih etmek, sorunsuz bir şekilde daha uzun yolculuklara çıkabilmek adına önemli. 

Şarj Süresi

Elektrikli araçların şarj süreleri, batarya teknolojisine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Daha hızlı şarj olan araçlar, kesintisiz bir sürüş deneyimi sunar. 

elektrikli araba alınır mı

Şarj Olanakları

Alınması planlanan elektrikli aracın, yaygın şarj ağlarına uyumlu olması yani tüm istasyonlarda şarj edilebilir olması oldukça önemlidir. Harici bir şarj teknolojisi gerektiren elektrikli araçlar, kullanımda büyük zorluklar yaşatabilir. 

Teknik Servis

Elektrikli araç alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir diğeri ise markanın yaygın bir servis ağına sahip olması. Henüz yeterli teknik yaygınlığa ulaşamamış markaların araçlarında bakım ve onarım işlemleri büyük problemlere neden olabilir. 

İkinci El Elektrikli Araç Alınır Mı?

Sıfır elektrikli araç almaya bütçesi yetmeyenler için, ikinci el elektrikli araçlar da bir alternatif. İkinci el elektrikli araba alınır mı sorusu, aracın temiz ve kusursuz olduğu durumlar için “evet” olarak yanıtlanabilir. Bakımları zamanında yapılmış ve özenle kullanılmış ikinci el elektrikli araçlar da gönül rahatlığı ile satın alınarak kullanılabilir. 

Elektrikli Araçlar Ucuzlayacak mı?

Elektrikli araç almak için fiyatların düşmesini bekleyen insanların sayısı oldukça fazla. Ancak Türkiye’deki enflasyonist ortam ve küresel piyasalarda görülen dalgalanmalar, elektrikli araçlarda ciddi bir ucuzlama ihtimali olmayacağının önemli göstergelerinden. Ancak vergi düzenlemeleri ya da teşvikler ile geçici kısmi indirimler sağlanabilir. 

Bor Holding çatısı altında faaliyet gösteren Estasyon, elektrikli araç şarj istasyonları kurulumu konusunda profesyonel ve güvenilir bir hizmet sunar. Estasyon'un kurumsal güvencesi ve yüksek teknolojiye dayalı çözümleri, elektrikli araç kullanıcılarının hem şarj konforunu hem de sürüş deneyimini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır. Elektrikli aracınız için güvenilir bir şarj çözümü ve profesyonel montaj hizmeti arıyorsanız, Estasyon sizin için ideal bir tercihtir.

7/24 teknik destek hizmeti ve genişleyen şarj ağıyla desteklenen Estasyon, bireysel ve kurumsal elektrikli araç sahiplerine kapsamlı şarj çözümleri sunar. Estasyon mobil uygulaması ile tüm şarj işlemlerini kolayca yönetebilir ve uyumlu bir şekilde farklı araç modellerinizi şarj edebilirsiniz. Elektrikli araç şarj istasyonu çözümlerini keşfetmek için şarj çözümlerimizi inceleyebilirsiniz.

 


Yorum Yap

Paylaşımlarınız bizim için değerli, lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Estasyon ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişime geçin.