Tesla Araç Modelleri ve Menzil Seçenekleri

Tesla Elektrikli Araba Modelleri

Tesla elektrikli araba modelleri Tesla’ya dair merak edilenler arasında ilk sırada. Marka Türkiye’de daha çok model Y ile öne çıksa da farklı model seçenekleri de mevcut. Tesla’nın elektrikli araba modelleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

 

  • Model X: Elektrikli araç pazarının zirve noktası olarak görülen Tesla Model X, dünyanın en hızlı SUV aracı olma özelliğine sahip. 100 km hıza yalnızca 2,5 saniyede ulaşan bu model, tam otonom sürüşün de en gelişmiş versiyonuna sahip. Falcon Wings olarak adlandırılan ve yukarı doğru açılan kapıları da bu modelin damga özelliklerinden. 

  • Model S: 1020 beygir gücüne sahip bir sedan model olan Model S, dört tekerden çekiş teknolojisi sayesinde gücü sevenlerin hayranlık duydukları modellerden biri. 580 km ve 660 km olmak üzere iki farklı menzil seçeneğiyle piyasaya sürülen model S’in 0-100 km ulaşma hızı ise sadece 2 saniye. 

  • Model Y: Tesla’nın kompakt SUV modeli olan Model Y, bu segmentte elektrikli araç üreten markanın çok az olmasından dolayı Tesla’ya büyük bir artı kazandırdı. Tam SUV Model X’e göre daha küçük boyutlu olan bu model, 3 farklı menzil seçeneği ile satışta. X ve S modellerine göre yavaş olsa da, konfor ve kalite olarak oldukça iyi. 

  • Model 3: Tesla’nın en ucuz modeli olan “Model 3”, 4 kapılı bir sedan. Bu modelin de 3 farklı menzil seçeneği mevcut.  

 

tesla şarj ücreti

Tesla Elektrikli Araba Menzili Ne Kadar?

Tesla elektrikli araba menzili modelden modele farklılık gösterir. Ayrıca modellerin de kendi içerisindeki versiyonlarda farklı menzil seçenekleri bulunur. Aşağıdaki tabloda Tesla’nın menzilleri daha iyi görülebilir.

 

Model X

Model S

Model Y

Model 3

    

Long Range 

Menzil: 580 KM

Long Range 

Menzil: 660 KM

Standart Range Menzil: 392 KM

Standart Range Menzil: 423 KM

Plaid 

Menzil: 550 KM

Plaid 

Menzil: 580 KM

Long Range 

Menzil: 525 KM

Long Range 

Menzil: 568 KM

  

Performance 

Menzil: 488 KM

Performance 

Menzil: 507 KM

Tesla Şarj İstasyonu Fiyatları

Tesla, Türkiye’de en çok satan elektrikli araç markaları arasında ilk sırada yer almasına rağmen henüz yeterli şarj istasyonuna sahip değil. Tesla şarj istasyonu fiyatları da çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tesla da dahil olmak üzere tüm elektrikli araçlarla uyumlu olan Estasyon şarj istasyonlarında Tesla aracınızı güvenle ve uygun fiyatlarla şarj edebilirsiniz. Estasyon mobil uygulamasından elektrikli şarj istasyonu haritasını görüntüleyebilir, size en yakın istasyon içim yol tarifi alabilirsin.

Tesla Kaç Saatte Şarj Olur?

Tesla kaç saatte şarj olur sorusu da Tesla’ya dair en çok merak edilen konulardan biri. Şarj süreleri de araç modeline ve kullanılacak istasyonun AC veya DC olmasına bağlı olarak değişiklik gösterir. AC istasyonlarda şarj süresi 4-10 saat arasında farklılık gösterir. Model X ve Model S 4 saatte tamamen şarj edilebilir. DC şarj ünitelerinde ise tüm modeller 15 dakika gibi kısa bir sürede tam olarak doldurulabilir.

İlginizi çekebilir: Elektrikli araç batarya ömrü nasıl uzatılır?

Tesla Şarj İstasyonları

Tesla marka aracınızı Estasyon şubelerinde rahatlıkla şarj edebilir, yolunuza kesintisiz olarak devam edebilirsiniz. Tesla şarj istasyonları Estasyon mobil uygulamalarından ya da web sitesinden kolayca öğrenilebilir. 

Estasyon İle Geleceğe Sür

Kurumsal ve bireysel şarj çözümleri ile Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olan Estasyon, AC ve DC şarj üniteleri ile artık çok daha fazla noktada hizmetinizde. Geleceğin teknolojisi olan elektrikli araçlarınızı her yerde kesintisiz bir şekilde kullanabilmenizi hedefleyen Estasyon ile siz de aracınızı geleceğe sürebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 


Yorum Yap

Paylaşımlarınız bizim için değerli, lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Estasyon ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişime geçin.