Renault Megane E- Tech Elektrikli: Menzili, Şarj Süresi, Fiyatı

Renault Megane elektrikli modelleri arasında yer alan Megane E-Tech, çevre dostu sürüş deneyimini benzersiz bir boyuta taşıyan eşsiz bir araçtır. Elektrikli araç teknolojisinin düşük emisyonlu bir sürüş sunması, aynı zamanda ekonomik bir performans sunmasını sağlamaktadır. Şehir içi trafiğine ve uzun yolculuklara uygun elektrikli Megane araçlar, çevreyi korumasının yanı sıra yakıt tasarrufu ile bütçe dostudur. Bu bağlamda Renault Megane elektrikli fiyatı ve özellikleri oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Estasyon ekibi olarak bu yazımızda, Renault Megane E-Tech model araçlarla ilgili tüm detayları ele alacağız. 

renault megane e-tech menzili, şarj süresi, fiyatı

Renault Megane E- Tech Özellikleri

Renault E-Tech teknolojisi sayesinde, AC veya DC şarj seçeneği ile aracınızı bir elektrikli araç tipi priz veya hızlı şarj istasyonu ile her yerde şarj edilebilmesi ayrıcalığına sahipsiniz. Renault geliştirdiği sarj teknolojisiyle birlikte 30 dakika içerisinde 300 km sürüş menzili vaad etmektedir. Renault elektrikli SUV modelin genel özellikleri detayları ile aşağıdaki gibidir:

Menzili

Megane E-Tech %100 elektrikli araçlar, rejeneratif fren sistemine sahip olması ile ön plana çıkmaktadır. Bu sistem sayesinde araç fren yaparken veya yavaşlarken enerji çıktısını geri kazanarak bataryayı doldurur ve sürüş menzilini artırır. Ayrıca, Eco modunu seçtiğinizde menzili daha fazla artırmak mümkündür. Ayrıca resmî olarak açıklanan bilgiler kapsamında Megane E-Tech %100 elektrikli araçlar, 60 kWh batarya ile WLTP çevriminde 450 km ve otoyolda 300 km 'ye kadar sürüş menzili sunmaktadır.

Şarj Süresi

Resmî web sitesinden alınan bilgiler doğrultusunda Renault E-Tech teknolojisine sahip araçların şarj süresi şu şekildedir:

130 kW DC Şarj Gücü: 130 KW DC şarj gücü ile otoyol ağlarındaki yüksek güçlü şarj istasyonlarından faydalanmanız mümkündür. Bu sayede 42 dakikada %0’dan %80’e kadar şarj edebilir ya da 30 dakikada 300 km WLTP'ye varan sürüş menzili elde edebilirsiniz.

 22 kW AC Şarj Gücü: 22 KW AC şarj gücü ile halka açık şarj istasyonlarından faydalanmak mümkündür. Bu şarj gücü ile bataryayı 3 saat 10 dakikada tamamen şarj edebilir ve 1 saatte 150 km’ye kadar sürüş menzili elde edebilirsiniz.

 7,4 kW AC: Evinize 7,4 kW ’lik duvar tipi şarj istasyonu (Wallbox) kurdurduğunuzda 1 saat içinde 50 km’ye kadar sürüş menzili elde etmeniz mümkündür. Bu seçenek ile bataryanızı 9 saatte tamamen şarj edebilirsiniz.

Yukarıdaki belirtilen şarj süreleri, ılıman hava koşulları (20°C) temel alınarak belirlenmiş sürelerdir. Şarj süresi aracın mevcut şarj düzeyine, hava sıcaklığına ve güç çıkışına bağlı olarak değişebilmektedir. 

İlginizi çekebilir: AC ve DC Şarj Arasındaki Fark

Batarya Ömrü

Renault E-Tech %100 elektrikli araçlarda 8 yıl veya 160.000 km (hangisi önce dolarsa) batarya garantisi mevcuttur. Bu kapsamda pil gücü ile donatılmış tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi, bu bataryalarında kapasitelerini doğal olarak kaybettiğini unutmamak gerekir.

İlginizi çekebilir: Elektrikli Araç Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır?

Fiyatı

Megane E-Tech elektrikli araçların başlangıç fiyatı, 1.634.000 TL’dir. Güncel tutar ve paket değişiklikleri doğrultusundaki net ücreti öğrenmek için Renault resmî web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Elektrikli Araba Fiyatları

Renault Megane E- Tech Şarj İstasyonları

Renault Megane E-Tech elektrikli araç almayı düşünen sürücüler için ayrıcalıklı şarj çözümleri Estasyon’da! Araç şarj istasyonu seçeneklerinden biri olan ev tipi elektrikli araç şarj üniteleri almak için Estasyon’un web sitesini inceleyebilirsiniz. Sunduğumuz ev şarj istasyonu hizmeti ile kullanıcılar, elektrikli araçlarının şarj ihtiyacını daha işlevsel biçimde karşılayabilmektedir. Eve araç şarj istasyonu kurulumu hakkında kapsamlı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 


Yorum Yap

Paylaşımlarınız bizim için değerli, lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Estasyon ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişime geçin.