Renault Zoe Alınır mı? Menzili, Şarj Süresi

Elektrikli araç piyasası, her yıl çok sayıda yeni marka ve modelin katılımıyla daha da genişliyor. Bu piyasanın fiyat performans araçları arasında gösterilen Renault ZOE modeli de oldukça yeni. “Renault Zoe alınır mı?” sorusu, yeni bir elektrikli araç almak isteyenlerin üzerinde düşündüğü sorulardan biri. İlk kez 2020 yılında piyasaya sürülen ve yıldan yıla daha gelişmiş özellikler ile donatılan Renault Zoe elektrikli araç almadan önce mutlaka değerlendirilmesi gereken modellerden biri.

Elektrikli Renault Zoe fiyatı ve özelliklerine kapsamlı bir bakış için okumaya devam edin. 

Renault Zoe Özellikleri

Elektrikli araç almadan önce akılda olan marka ve modellerin özelliklerini detaylı olarak incelemek, karar aşamasında yardımcı olur. Renault Zoe özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak, aracı daha iyi tanımak ve tatmin olmuş bir şekilde satın almak adına son derece önemlidir. 

Menzili

Elektrikli araç alacakların dikkat ettikleri hususların başında, elektrikli aracın asgari ve azami menzili yer alır. Kesintisiz bir şekilde daha uzun yolculuklar yapabilmek için, alınacak aracın güçlü bir bataryaya sahip olması gerekir. Renault Zoe menzil verileri açısından oldukça iyi bir noktada. Daha çok şehir içi kullanımlar için geliştirilen Renault Zoe, 386 km menzile sahip. Üstelik sürüş performansını artırmak ve sürüş esnasında enerji geri kazanımı sağlayabilmek adına farklı destek sistemleri ve sürüş modları da araçta mevcut. Orta menzilli elektrikli araçlar kategorisinde sayılabilecek Renault Zoe ile şehir içi yolculukların yanı sıra uzun yolculuklar da rahatlıkla yapılabilir. 

İlginizi çekebilir: En Uzun Menzilli Elektrikli Araçlar

Şarj Süresi

Elektrikli araçların ne kadar yol alabildiği kadar, ne kadar sürede şarj edilebildiği de üzerinde en çok durulan hususlardan. Hem AC şarj üniteleri hem de DC şarj üniteleri ile uyumlu olan Renault Zoe şarj süresi, kullanılan bağlantı türüne göre farklı sürelerde şarj edilebilir. 

Renault Zoe Zen 80 KW ZE 50, Ac şarj istasyonları ile maksimum 13 saat 15 dk, minimum 2 saat 15 dk’ da şarj olurken; Renault ZOE İntense R135; maksimum 16 saat 45 dk, minimum 3 saatte şarj olabilmektedir. Ek olarak Renault ZOE İntense R135, DC şarj istasyonları ile 56 dakika gibi kısa bir sürede şarj edilebilmektedir. 

Kullanılan şarj ünitesine ve Renault Zoe modellerine göre şarj süresini, sarj süresi hesaplama aracını kullanarak öğrenebilirsiniz. 

Batarya Ömrü

Renault Zoe batarya ömrü bakımından da kendisiyle aynı kategoride yer alan rakiplerine kıyasla iyi değerlere sahip. Araç için Renault tarafından sunulan batarya garantisi 8 yıl ve 160.000 km ile sınırlı. Bu da elektrikli araçların ortalama batarya ömürleriyle paralel bir durum. Ancak garanti süresi ile batarya ömrü aynı şey değil. Doğru kullanıldığı zaman, bu araçların bataryaları 10 yıl ve üzerinde yüksek performans verebilir. 

İlginizi Çekebilir: Elektrikli araçların batarya ömrü nasıl uzatılır?

Fiyatı

Renault Zoe elektrikli, fiyat olarak kendisiyle aynı kategoride yer alan diğer marka ve modellerle paralel bir çizgide. Aracın donanımına ve sahip olduğu özelliklere göre farklı fiyat seçeneklerinden söz edilebilir. 2023 yılı için markanın web sitesinde yer alan fiyat 1.352.000 TL. Ancak 2024 yılına girilmesiyle birlikte bu fiyatın değişiklik göstermesi kaçınılmaz. 

Renault Zoe Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Renault Zoe sahipleri, şehir içi ve uzun yolculuklarda şarj ihtiyacını karşılamak adına Estasyon elektrikli araç şarj istasyonlarına başvurabilirler. Evlerinde şarj yapma imkanına sahip olmayan kullanıcılar için Estasyon, Renault marka elektrikli araçlar ve diğer modellerle tam uyumlu, hızlı ve uygun maliyetli şarj olanağı sunar. Elektrikli araç şarj istasyonları haritasını estasyon mobil uygulama veya web sitesi üzerinden kolayca görüntüleyebilirsiniz. 

Estasyon, eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu ve şarj istasyonu çözüm ortaklığı konusunda da güvenilir elektrikli araç şarj istasyonu sağlayıcılarındandır. Estasyon, Renault Zoe ve diğer tüm marka, model EV araçlar için ev şarj istasyonu kurulumu konusunda güvenilir bir seçenek olarak öne çıkmaktadır. Elektrikli araba şarj istasyonu kurulumu hakkında detaylı bilgi almak ve çözüm ortaklığı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 


Yorum Yap

Paylaşımlarınız bizim için değerli, lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Estasyon ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişime geçin.