Volvo XC40 Elektrikli Araba Menzili, Şarj Süresi

Volvo XC40, Volvo elektrikli araba kategorisinde tamamen elektrikli olan ilk modeldir. Elektrikli Volvo XC40 hakkında merak edilen birçok detay söz konusudur. Volvo Cars’ın ilk tam elektrikli modeli olan XC40, motor bölünmesinde benzinli veya dizel motor bulunmamasının yanı sıra zeminindeki pil ile hareket etmektedir. Bu kapsamda ise; Volvo XC40 elektrikli fiyatı, Volvo XC40 özellikleri, XC40 bagaj hacmi ve Volvo XC40 özellikleri gibi konular merak edilmektedir. Estasyon olarak bu yazımızda, Volvo elektrikli araç ve Volvo elektrikli SUV fiyat hakkında merak edilenleri ele alacağız.

Volvo XC40 Teknik Özellikleri

Single (Tek) Motor ve Twin (Çift) motor olarak ikiye ayrılan Volvo XC40, araçların genel teknik özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Yakıt tipi elektrikli

  • Otomatik şanzıman

  • Ortalama elektrikli menzili: 498-566 km.

  • Ortalama enerji tüketimi: 16.9kWh/100 km.- 17.8kWh/100 km

  • DC hızlı Şarj ile 28-34 dk. aralığından şarj olma

  • Beygir gücü: 252 hp.-408 hp.

  • Maksimum hız: 180 km/s

  • Maksimum tavan yükü ağırlığı 75 kg.

  • Yük kapasitesi: 419 lt.

  • Yük kapasitesi ön: 31 lt.

  • Geniş bagaj hacmi

  • 5 koltuk kapasitesi

  • Ön bagaj bölümü

  • 2 farklı ses sistemi seçeneği

Volvo XC40 Menzili

Tamamen elektrikli XC40, Volvo Cars'ın tahminlerine göre tamamen şarj edilmiş bir aküyle karma sürüşte 500 km'ye (çift motor) veya 460-515 km'ye (tek motor) kadar mesafe kat etmek  mümkündür.

Volvo XC40 Şarj Süresi 

Volvo XC40 araçların şarj süresi şarj türüne göre değişiklik göstermektedir. Batarya kapasitesi 79 kW olan XC40 elektrikli araçlar, DC şarj dolumu ile yaklaşık 40 dakika içerisinde şarj edilirken, AC şarj 11 kW kapasitesi ile ortalama 8 saat içerisinde şarj olmaktadır. 

Tüm marka model elektrikli araçların AC ve DC şarj istasyonlarında ne kadar sürede tam doluma ulaşacağını öğrenmek için Şarj süresi hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

Volvo XC40 Fiyatı

Çift elektrik motoruyla 408 beygir güç üretebilen XC40 Recharge, Volvo'nun Belçika’daki fabrikasında üretilmektedir. Volvo XC40 Recharge Elektrikli Araba Türkiye fiyatı güncel olarak 2.411.568 TL olarak belirlenmiştir. Ekstra renk ve çift motor gibi seçenekler fiyata dahil değildir. 

Volvo Elektrikli Araba Şarj Cihazı Fiyatı 

Volvo elektrikli araba şarj cihazı ücretleri, AC ve DC şarj ünitesi seçiminize ve gücüne göre değişkenlik göstermektedir. Aracınızı sorunsuz şekilde şarj etmek, 7/24 teknik destek ve daha fazla ayrıcalık için Estasyon şarj çözümlerini tercih edebilirsiniz. Elektrikli aracınızı şarj etmek için evinize ya da işyerinize elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu yaptırabilirsiniz. Her marka ve model için uyumlu Estasyon elektrikli araç şarj istasyonları ve şarj noktaları hakkında detaylı bilgi için “Şarj Çözümleri” sayfamızı inceleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: AC ve DC Şarj Ünitesi farkı

Volvo Elektrikli Araba Hakkında Merak Edilenler

Volvo XC40 Elektrikli mi?

Evet elektrikli bir araçtır ve şarj edilerek çalışmaktadır. Aynı zamanda Volvo XC40 Recharge, Volvo Cars’ın ilk “tamamen elektrikli” aracıdır. 

Volvo XC40 Bagaj Hacmi Ne Kadar?

XC40 SUV’ u, 1319 lt’ ye kadar artırılabilir  452 lt eşya bölmesi alanı ile ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde şekillendirmeniz mümkündür. Ayrıca Bagaj zeminini sorunsuz bir şekilde yük bölmesine dönüştürebilirsiniz.

 


Yorum Yap

Paylaşımlarınız bizim için değerli, lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Estasyon ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişime geçin.